Det at anvende naturen som et ”redskab” er langt fra en ny tanke. Allerede i antikkens Grækenland hævdede Hippokrates (460-370 f.kr), ofte kaldt lægekunstens fader, at naturen havde helbredende egenskaber. Naturen og haver har op igennem tiden været anvendt som redskab i forbindelse med rehabilitering, pleje og helbredelse af patienter.
Mange videnskabelige undersøgelser viser at vi får det mentalt bedre ved at opholde os i naturen. Eksempelvis har undersøgelser af den amerikanske miljø- psykolog og professor i arkitektur, Roger Ulrich vist, at patienter der har udsigt til en park får det bedre og heles hurtigere end en patient, som har udsigt til en murstensvæg.
Menneskets reaktioner og handlinger er instinktive reflekser udviklet gennem millioner af år. Man kan sige, at det er stenaldermennesket inden i os, som reagerer, eksempelvis når vi bliver presset, stresset eller bange m.m. – vi har det i generne. Ovennævnte reaktionsmønstre bliver aktiveret, når vi i det moderne samfund lever med et højt opskruet livstempo, hvor vi stilles overfor måske for høje krav eller forventninger, og vi ikke selv får sagt fra. Når man er stresset over længere tid, slider det så meget på kroppen og psyken, at man kan risikere at blive syg og ramt af udbrændthedssyndrom, eller man har større risiko for at blive ramt af hjertekarsygdomme, depressioner med mere.
Personligt har jeg i over 30 år benyttet mig af naturen som et fristed samt til restitution, bl.a. har jeg vandret i de nordiske fjelde og dybe skove, i de høje alper, gået alle de store pilgrimsruter (Caminoen, Via Francigena, Assisi – Rom m.fl.). Disse oplevelser/erfaringer har inspireret mig til at anvende naturen som et terapeutisk redskab eller et terapeutisk rum. Man kan sige; at naturen er ærlig! Naturen kan med fordel bruges i forbindelse med mennesker, der er:
Har du spørgsmål, eller vil du gerne snakke med mig om en eventuel session?
Indtast dit telefonnummer og så vil jeg vende tilbage hurtigst muligt.